Kaj je ZUTS ?

Smučarsko Društvo Vrhnika je postal osnovna organizacija Zveze učiteljev in trenerjev Slovenije (v nadaljevanju OO ZUTS) v sezoni 2015/2016. Na zboru delegatov maja 2016 in potrditvi članstva, smo postali tudi polnopravni član te organizacije.

Prvi licenčni seminar na Krvavcu leta 2015

Na začetku nas je bilo zgolj 13 članov strokovnega kadra (učiteljev smučanja) sedaj pa nas je že preko 20. Naša vizija je da povežemo učitelje smučanja v širši okolici

Vrhnike, ter preko seminarjev in obveščanj učiteljem nudimo najnovejše metode

in tehnike dela na snegu, ki jih bodo prenašali na tečajnike, vaše otroke. Pri tem pa poskrbimo tudi za podmladek.

Tako smo ob prvem letu delovanja organizirali en predsezonski licenčni seminar, ki so se ga udeležili tudi učitelji iz drugih društev. V drugem letu delovanja smo organizirali že 2 seminarja. Seminar na nočni smuki ter na celodnevni smuki, ter tako dali učiteljem širši nabor, saj se zavedamo, da ima večina poleg služb še druge obveznosti, ki velikokrat sovpadajo z ostalimi dejavnostmi.

Prvi kadrovski tečaj, ki ga je vodil naš demonstrator Filip

V drugem letu delovanja, nam je uspelo izpeljati tudi prvi kadrovski tečaj, za pridobitev naziva Učitelj alpskega smučanja 1 (U1). Tečaja se je udeležilo 9 bodočih učiteljev in učiteljic, vodil pa ga je naš demonstrator Filip Todorovič. Točno tako, naše društvo ima tudi člana v demonstratorski vrsti Slovenije.

Z vstopom v OO ZUTS smo si pridobili dodano vrednost. Bodoči učitelji lahko pri nas opravljajo tako tečaj, mentorsko prakso in kasneje tudi samostojno poučujejo na tečajih, ki jih organizira društvo, ostali učitelji pa obnavljajo licenco ter pridobivajo nova znanja.

Kot vodja OO ZUTS si bom še naprej prizadeval za širitev števila strokovnega kadra v društvu, ažurnost vseh informacij ter prenos znanja na vse člane.

 

Vodja OO ZUTS  Smučarskega društva Vrhnika

Mario Blagojevič

 

Za vse informacije glede OO ZUTS, kadrovskih tečajev ter licenčnih seminarjev se lahko kadarkoli obrnete na našega vodja, ki je vedno dosegljiv na spodnjih kontaktih:

  • tel.: 041 497 514
  • e-mail: blagoje3@gmail.com
  • vsako sredo ob 19.00 v prostorih društva na Tržaški cesti 9 na Vrhniki