Vadba za otroke

  • KDAJ: vsak četrtek od 17.30h do 18.30h (pričetek 5. 10. 2023)
  • KJE: v telovadnici Partizan (Tržaška cesta 9, Vrhnika)
  • ZA KOGA: za predšolske in osnovnošolske otroke

 

 

 

Vsi otroci, ki se udeležujejo vadbe morajo biti člani društva s poravnano članarino za tekočo sezono. 

Vadba v septembru je brezplačna, da lahko otroci spoznajo učitelje in potek vadbe, nato pa se odločijo ali bodo na vadbo hodili ali ne.  

Vadba za otroke poteka celotno šolsko leto –  od septembra do konca maja. V jesenskem in spomladanskem času, ko so temperature zunaj nekoliko višje, vadbo izvajamo na igrišču v športnem parku ali pa v okoliških gozdovih in gozdnih poteh. V zimskem času, ko vadba zunaj ni mogoča, telovadimo v dvorani Partizan, ki se nahaja zraven omenjenega športnega igrišča. Sama telovadba je namenjena razvijanju splošne telesne pripravljenosti in razvijanju gibalnih sposobnosti, ki so pomembne za varno in udobno smuko. Otroci skozi elementarne in športne igre tako razvijajo moč, vzdržljivost, gibljivost, eksplozivnost in koordinacijo. Posebno pozornost posvečam razvijanju natančnosti gibanja, timinga in ravnotežja. Ker so na vadbi dobrodošli tako šolski kot predšolski otroci se med njimi ne pojavljajo le razlike v letih ampak tudi razlike v usvojenih gibalnih vzorcih in splošni fizični pripravljenosti. To rešujemo tako, da vadba poteka v dveh skupinah. To tudi pomeni, da sta na telovadbi prisotna dva vaditelja. 

V prvem delu telovadbe se dobro ogrejemo s splošnim in specialnim ogrevanjem. V osrednjem delu razvijamo različne gibalne sposobnosti skozi igro, s krožnim treningom, poligonom, štafetami … V zaključnem delu pa potekajo manj intenzivne vaje in igre, s katerimi se umirimo in znižamo srčni utrip.

Kljub temu, da smo smučarsko društvo, je vadba namenjena vsem otrokom, ne le smučarskim navdušencem. Le-to namreč omogoča izjemna širina in pestrost gibanja, saj strogo usmerjanje v specifičen šport pri tej starosti ni naš namen.

Za vse dodatne informacije lahko kontaktirate vaditeljici vadbe za otroke Mašo (031 667 167 ali e- pošta: masa.erzen@sd-vrhnika.si).