Šola smučanja za otroke

Cilj šole smučanja je otrokom na zabaven način približati smučanje. To ni navadna šola, ampak način smučanja, ki lahko s časoma prerase v hobi, druženje na snegu, kjer otroci spoznajo vrstnike s podobnimi interesi in razlog zaradi česar otroci čez vikend rajši zgodaj vstanejo. Šolo vodijo usposobljenih učiteljev smučanja z Vrhnike in njene okolice, ki otroke skozi zabavo vodijo do čim večjega napredka v znanju smučanja.

Šola smučanja je namenjena vsem, ki jim enotedenski tečaji med počitnicami niso dovolj in si želijo svoje smučarsko znanje nadgrajevati celotno sezono ter se pri tem zabavati. Tečaji se odvijajo na različnih smučiščih, predvsem na Krvavcu, Cerknem, v Šentjoštu ter na Ski Bor na Črnem Vrhu, teren pa prilagajamo glede na znanje smučanja aktualne skupine. Predvsem smučišči v Šentjoštu in Črnem Vrhu sta primerni za popolne začetnike, medtem ko smučišči Cerkno in Krvavec ponujajo tudi proge, primerne za smučarje nadaljevalce.

POTEK ENODNEVNEGA SMUČARSKEGA TEČAJA

Otroci so v šoli smučanja razdeljeni v manjše skupine, predvsem po njihovem predznanju, starosti ter sposobnostih. To zagotavlja primerno kvaliteto vadbe tečajnikov. Vadba na snegu obsega elemente slovenske šole smučanja, tako da se učenci najprej prilagajajo na smučarsko opremo, sledijo osnovne oblike drsenja, začetne in nadaljevalne oblike smučanja. Na vsaki stopnji se izvajajo tudi korekcijske vaje ali vaje za popestritev učenja smučanja z različnimi pripomočki.

Kot popestritev in razvijanje vsestranskih spretnosti na smučeh se pri otrocih nadaljevalne šole izvajajo: smučanje po grbinah, celem snegu, skakanje na manjših skakalnicah, smučanje z obrati ter smučanje po eni smučki, skratka vse kar je otrokom še kako všeč.

ODHOD Z VRHNIKE (Šentjošt, Črni Vrh, Cerkno, Krvavec)

  • ODHOD: zbor ob 7.00, odhod 7.15
  • SMUČANJE in MALICA:  od 9.00 do 15.00
  • PRIHOD: ob 16.30

Zbirno mesto na dan odhoda je na parkirišču za osnovno šolo Ivana Cankarja na Tržaški cesti na Vrhniki, od koder krenemo proti smučišču. Ob prihodu na smučišče pričnemo z delom na snegu in končamo okrog 15. ure. Med samim učenjem in zabavo na snegu je predviden tudi počitek z malico. Število mest na šoli smučanja je omejeno, vendar pa se je tečaja možno udeležiti tudi z lastnim prevozom.

ODHOD IZ LJUBLJANE (Cerkno, Krvavec)

  • ODHOD: odhod 7.30
  • SMUČANJE in MALICA:  od 9.00 do 15.00
  • PRIHOD: ob 16.10

Zbirno mesto na dan odhoda je parkirišče na Dolgem mostu, kamor se pripeljemo z Vrhnike. Z zbirnega mesta pot nadaljujemo proti smučišču. Ob prihodu na smučišče pričnemo z delom na snegu in končamo okrog 15. ure. Med samim učenjem in zabavo na snegu je predviden tudi počitek z malico. Število mest na šoli smučanja je omejeno, vendar pa se je tečaja možno udeležiti tudi z lastnim prevozom.

 

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo preko e-maila na: info@sd-vrhnika.si ali preko telefona na 031 436 608 (Aljaž)