Ekipa

Tukaj si lahko ogledate našo ožjo operativno ekipo, ki jo stalno srečujete na terenu. To so člani, ki jih videvate pri različnih dogodkih, kot so enodnevne šole smučanja, počitniški tečaji, smučarski izleti v tujino in povsod drugje. Poleg spodaj opisane ekipe v ozadju delujeta tudi ekipa, ki skrbi za “papirno” delovanje društva in ekipa, ki sprejema pomembne odločitve o delovanju društva. Seveda pa ne smemo pozabiti, da so naša največja podpora prav vsi člani društva.


Aljaž  je predsednik društva, kjer je sicer aktiven že od malih nog. Sprva kot smučar, ki se je udeleževal tako regijskih kot državnih tekmovanj, nato pa kot učitelj smučanja. Od leta 2016 se preizkuša tudi v predsedniških čevljih in skuša klubu dodati mladostni pridih. Skrbi za to, da se ekipa v društvu redno srečuje, člane obvešča o novostih v društvu in je glavni pri organizaciji večjih dogodkov. Tekom predsedovanja v društvu je uspešno zaključil tudi študij in postal magister inženir strojništva.

Ana se je društvu pridružila nekoliko kasneje, in sicer kot učiteljica telovadbe. Je članica ožje ekipe, ki v društvu pomaga pri izvedbi številnih aktivnosti in dogodkov. Po izobrazbi je profesorica razrednega pouka, zato ji delo z otroki vsekakor ni tuje. Ker pa tudi sama zelo rada smuča, si v prihajajočem letu želi opraviti izpit za učiteljico smučanja in se pridružiti ekipi učiteljev na snegu.

Andraž se je društvu pridružil nekoliko kasneje, sicer pa tudi sam uživa na belih strminah. Po izobrazbi je poslovni sekretar, nam pa pomaga pri tehnični izvedbi dogodkov. Z nami ga lahko vidite na izletih in tečajih za otroke, kjer se nam pridruži kot spremljevalec ali animator za otroke. Želi si opraviti tudi izpit za učitelja smučanja, da bi lahko v celoti prevzel skupino otrok na snegu. Andraž je tudi eden tistih, ki neprestano širi dober glas o nas.


Anja se je društvu pridružila nekoliko kasneje, opravila izpit za učiteljico smučanja in danes svoje znanje prenaša na mlajše generacije, ki jih uči prvih zavojev. Poleg učenja smučanja, pomaga tudi pri izvedbi telovadbi za otroke. Na pomoč priskoči pri administrativnih delih, organizaciji smučarskih izletov, šole smučanja in ostalih dogodkov. Po izobrazbi je diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok, zato ji delo z otroki vsekakor ni tuje.

Filip je učitelj alpskega smučanja in član DEMO TEAM Slovenija. Smuča že od malih nog. Najprej je začel tekmovati na regijskih tekmovanjih, kasneje pa je smučal tudi na državnih in FIS tekmah. Danes svoje znanje prenaša tako mlajšim generacijam, ki jih uči prvih zavojev, kot tudi vsem bodočim učiteljem smučanja. Na smučeh preživi ogromno dni, zato bi lahko rekli, da je sneg njegov drugi dom. Svoje znanje nadgrajuje tudi na Fakulteti za šport, kjer študira športno treniranje.

Jure se je društvu pridružil kot učitelj smučanja. Sicer pa je tudi on že kot otrok tekmoval na regijskih in državnih tekmah, nato pa ohranjal stik s smučanjem, vse dokler ni tudi sam postal učitelj smučanja. Čeprav je študent Fakultete za strojništvo velja za enega izmed učiteljev, ki otrokom vedno postreže z zabavnimi igrami, se z njimi igra in pri tem uživa tudi sam. Kljub temu da se je podal v strojniške vode, mu delo z otroki ni tuje.


Klara je že od nekdaj članica društva. V otroških letih je kot tekmovalka društvo zastopala na regijskih in državnih tekmovanjih, kasneje pa je opravila  tudi tečaj za učiteljico smučanja. Je aktivna gasilka v domačem gasilskem društvu in opravlja študij Prava, zato nam občasno postreže tudi s kakšnim pravnim nasvetom. Odgovorna je za to, da lahko društvu in njegovim aktivnostim sledite na Facebooku in ste tako na tekočem z dogajanjem.

Maša je študentka Fakultete za šport, smer kineziologija. Poleg vodenja telovadbe in učenja smučanja  je vedno pripravljena pomagati in premagovati nove izzive. V društvu je aktivna že od malih nog, saj je kot tekmovalka društvo zastopala na regijskih in državnih tekmovanjih. Ob obilo užitkih v doseganju visokih hitrosti je svojo smučarsko tekmovalno pot zapeljala na cesto, kjer danes tekmuje na različnih avtomobilističnih preizkušnjah. Poleg učenja smučanja pa za časopis piše tudi prispevke o aktivnostih v društvu.

Tinkara je že od majhnega članica društva. Sprva kot udeleženka tekmovanj na regijskem in državnem nivoju, danes pa del ožje ekipe. Pomaga pri izvedbi skoraj vseh aktivnosti in dogodkov v društvu, odgovorna pa je tudi za to, da lahko društvu in njegovim aktivnostim sledite na Instagramu, ter je nepogrešljiva pomočnica na vseh avtobusnih izletih. Takoj, ko zaključi gimnazijo in maturo si želi opraviti tudi izpit za učiteljico smučanja in se pridružiti ekipi učiteljev na snegu.