Šola smučanja za otroke

Velikokrat za smučarske navdušence enotedenski tečaj smučanja ni dovolj in želijo svoje smučarsko znanje nadgrajevati celotno sezono ter se pri tem zabavati. Za to poskrbimo tudi v Smučarskem društvu Vrhnika. Poleg smučarskih tečajev, ki potekajo med novoletnimi in zimskimi šolskimi počitnicami organiziramo tudi sobotne tečaje smučanja. Tečaji se odvijajo na različnih bližnjih smučiščih predvsem na Cerknem, Krvavcu, v Šentjoštu, na Ski boru Črni Vrh itd. pod vodstvom usposobljenih učiteljev smučanja z Vrhnike in njene okolice. Ti otroke skozi zabavo vodijo do čim večjega napredka v znanju smučanja. Predvsem smučišči v Šentjoštu in na Črnem Vrhu sta primerni za popolne začetnike, Cerkno pa poleg tega ponuja še proge, primerne za smučarje nadaljevalce. Poleg celodnevnih sobotnih tečajev se imajo otroci možnost izpopolnjevati tudi med tednom na popoldanski smuki, ki večinoma poteka v Šentjoštu nad Horjulom, ki je v neposredni bližini Vrhnike.

 

 

ENODNEVNI SMUČARSKI TEČAJI

Zbirno mesto na dan odhoda je na parkirišču za osnovno šolo Ivana Cankarja na Tržaški cesti na Vrhniki. Od tam krenemo proti Horjulu, kjer lahko pobiramo otroke (velja samo za smučišči Cerkno in Šentjošt), v kolikor prihajajo iz tistih krajev in jim je lokacija priročnejša, ali proti Ljubljani, ko se odpravimo na Krvavec, Stari vrh… Do smučišča v Šentjoštu nas nato loči še nekaj kilometrov, za Cerkno pa pot nadaljujemo proti Lučinam, skozi Gorenjo vas v Hotavlje, kjer se vzpnemo do smučišča Cerkno. Po prihodu začnemo z delom na snegu in končamo med 14 in 15 uro. Med samim učenjem in zabavo na snegu je predviden tudi počitek z malico. V primeru tedenskih tečajev (med tednom), smučanje poteka v popoldanskih urah. Število mest je omejeno, vendar se je možno tečaja udeležiti tudi z lastnim prevozom.

Otroci so za delo na snegu razdeljeni v manjše skupine, predvsem po njihovem predznanju in starosti ter sposobnostih. To zagotavlja primerno kvaliteto vadbe tečajnikov. Vadba na snegu obsega elemente slovenske šole smučanja, tako da se učenci najprej prilagajajo na smučarsko opremo, sledijo osnovne oblike drsenja, začetne in nadaljevalne oblike smučanja. Na vsaki stopnji se izvajajo tudi korekcijske vaje ali vaje za popestritev učenja smučanja z različnimi pripomočki. Kot popestritev in razvijanje vsestranskih spretnosti na smučeh se pri otrocih nadaljevalne šole izvaja smučanje po grbinah, celem snegu, skakanje na manjših skakalnicah, smučanje z obrati ter smučanje po eni smučki.

 

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo preko e-maila info@sd-vrhnika. si ali preko telefona 031 436 608 (Aljaž)